HOME

ED 13-4-2017

ED 13-4-2017

Toon mee met Kempenkoor

Altijd al in een koor willen zingen maar nooit de stap durven zetten? 

Ervaar dan in twee repetities hoe geweldig zingen is in een goed en gezellig koor én laat dit dan horen aan je eigen publiek tijdens een afsluiten koffieconcert

Data: maandag 12 en 19 juni van 19.45u – 21.15u in Dorpshuis D’n Bond, Rapporstraat in Veldhoven

Koffieconcert: zaterdag 24 juni van 11.00 – 12.30u in Muziekschool Art4U in Veldhoven

Deelname is gratis!

Meld je aan via info@kempenkoor.nl of tel. 040-2545181


Kempenkoor kijkt terug op geslaagde Matthäus Passion concerten. Wilt u deze volgend jaar misschien bezoeken? Schrijf u in voor de nieuwsbrief op www.matthauspassionoirschot.nl

Een koor om naar te luisteren, een koor om bij te zingen!’

Kempenkoor is een groot regionaal gemengd koor dat bestaat uit ambitieuze koorzangers en dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een van de betere amateurkoren in Zuid-Nederland.

Kempenkoor heeft een repertoire van barok tot nu en brengt avondvullende programma’s met professionele orkesten en solisten op de grotere podia. Een van de doelstellingen van het koor is om, zeker in deze tijd van aandacht voor het materiële, het belang van kunst en muziek te benadrukken.

Kempenkoor is initiatiefnemer van de traditie van de Matthäus Passion in Oirschot. Het koor is opgericht in 1949 en heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst. Er wordt meegewerkt aan kunstprojecten van componisten, orkesten of programmamakers. Artistiek leider is Cees Wouters, die het koor al 25 jaren leidt. Het jubileum werd gevierd op 8 november 2015 in het Parktheater in Eindhoven met de uitvoering van Misa Tango van Luis Bacalov, een mis in tango stijl met een hoofdrol voor de bandoneon en met Argentijnse orkestbegeleiding.

Jaarlijks voert Kempenkoor het meesterwerk Matthäus Passion van J.S. Bach uit in de St.-Petrusbasiliek in Oirschot op de woensdag voor Pasen. En onder de naam ‘Hoogtepunten uit de Matthäus Passion’ wordt een voorconcert – tevens generale repetitie – gegeven elders in de regio op de maandag in de goede week. Meer informatie op www.matthauspassionoirschot.nl.


Matthäus Passion in Oirschot op 12 april 2017. Fotograaf J van Poppel

Matthäus Passion in Oirschot op 12 april 2017. Fotograaf J van Poppel