Een koor om naar te luisteren, een koor om bij te zingen!’

Aanstaande maandag 29 juni: open repetitie.

Kempenkoor is een groot regionaal gemengd koor dat bestaat uit ambitieuze koorzangers en dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een van de betere amateurkoren in Zuid-Nederland.

Kempenkoor heeft een repertoire van barok tot nu en brengt avondvullende programma’s met professionele orkesten en solisten op de grotere podia. Een van de doelstellingen van het koor is om, zeker in deze tijd van aandacht voor het materiële, het belang van kunst en muziek te benadrukken.

Kempenkoor is initiatiefnemer van de traditie van de Matthäus Passion in Oirschot. Het koor is opgericht in 1949 en heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst. Er wordt meegewerkt aan kunstprojecten van componisten, orkesten of programmamakers. Artistiek leider is Cees Wouters die samen met repetitor Hans van den Eijnden het koor al bijna 25 jaren leidt.

Jaarlijks voert Kempenkoor het meesterwerk Matthäus Passion van J.S. Bach uit in de St.-Petrusbasiliek in Oirschot op de woensdag voor Pasen. En onder de naam ‘Hoogtepunten uit de Matthäus Passion’ wordt een educatief voorconcert gegeven elders in de regio op de maandag in de goede week.

Op zondag 8 november is Kempenkoor te beluisteren tijdens een bijzonder middagprogramma in het Parktheater in Eindhoven. Een oorstrelend concert met drie bijzondere werken: Misa Tango van Luis Bacalov (première), Gloria van John Rutter en Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart. De Misa Tango (AA 102) is een mis in tango stijl met een hoofdrol voor de bandoneon en met Argentijnse orkestbegeleiding.  De kaartverkoop is rechtstreeks via het Parktheater.

Als eerbetoon aan Hans van de Eijnden, die op 10 april 2015 na een kortstondige ziekte is overleden zingt Kempenkoor voor de pauze het Requiem van Mozart. Bijna 25 jaar was Hans als pianist en repetitor verbonden aan Kempenkoor. Dit Requiem was een van zijn meest geliefde werken. Zie ook Memoriam Hans van de Eijnden.