Zoek Evenementen

Meiveld 3
Veldhoven, 5501 KA
+ Google Maps

‘Pieken met Kerst’, een afwisselend programma met traditionele liederen, aangevuld met werken van bekende componisten.

Kempenkoor werkt samen met professionele musici en solisten. Eén van hen is harpiste Inge Frimout-Hei. Zij weet met haar mooie spel en warme stem bezoekers te ontroeren.

Onder leiding van  dirigent Cees Wouters zal dit concert een heerlijke opmaat naar Kerst zijn…..

Locatie: De Schalm, Veldhoven

Meezing Kerstfeest in Muziekgebouw Eindhoven

17 december @ 20:15 - 22:00
Frits Philips Muziekgebouw,
Eindhoven,
+ Google Maps

Kom helemaal in de kerstsfeer!

Muziekvereniging “Wilhelmina” uit Eindhoven organiseert jaarlijks het Meezing Kerstfeest (Volkskerstzang) in Muziekgebouw Eindhoven. Kempenkoor gaat dit jaar de zang verzorgen.

Het belooft weer een muzikaal en vernieuwend evenement te worden waarin de bezoekers gezellig mee kunnen zingen met gevarieerde klassieke en moderne kerstliederen.

Kaartverkoop via mzk.eindhoven@gmail.com.

Tevens vanaf 1 december aan de kassa van Muziekgebouw Eindhoven à € 12,50? (inclusief 1 consumptie), telefoon (040) 244 20 20 of via www.muziekgebouweindhoven.nl.

maart 2018

Hoogtepunten uit de Matthäus Passion 2018

26 maart 2018 @ 20:00 - 22:00
Martinuskerk,
Kerkstraat 98
Luyksgestel, Nederland
+ Google Maps

Generale repetitie voor de integrale uitvoering

Elk jaar gaat Kempenkoor naar een andere plaats om mensen daar de gelegenheid te geven kennis te maken met de Matthäus Passion. Uitgevoerd wordt een ingekorte versie van het meesterwerk van J.S. Bach. Het koor en barokorkest zijn voltallig aanwezig om alle koorwerken door te nemen. Tevens kunt u luisteren naar enkele aria’s en wordt het verhaal toegelicht.

In 2018 komt dit eenmalige concert naar de gemeente Bergeijk/Luyksgestel. Dit 'highlights' programma duurt maximaal twee uren. Het is een uniek concept in Nederland. Veel bezoekers raken zo geboeid dat ze daarna de hele uitvoering in Oirschot bij willen wonen.

Vanaf 14 februari 2018 start de kaartverkoop via plaatselijke winkels. Zie website.

Matthäus Passion 2018

28 maart 2018 @ 19:30 - 23:00
Sint-Petrus Basiliek,
Markt
Oirschot, 5688 AJ Nederland
+ Google Maps

Traditiegetrouw op de woensdag vóór Pasen, voert Kempenkoor de Matthäus Passion uit in de prachtige basiliek van Oirschot.

Op 28 maart 2018 gebeurt dit voor de 14e keer.

De kaartverkoop begint op 18 november 2017. Lees meer op onze Matthäus Passion website.

april 2018
vanaf €15

Mass of the Children van John Rutter

21 april 2018 @ 20:00 - 22:00

The Mass of the Children klonk voor het eerst in de Carnegie Hall in New York in 2003. Het is een niet-liturgische mis in het Engels en Latijn, dus niet geschreven voor een kerkdienst maar voor een concertzaal.

Kempenkoor en Jongenskoor Dalfsen zingen jaarlijks de Matthäus Passion met elkaar. Nu staan ze samen met ander repertoire op het podium. De orkestbegeleiding is van KlarinetNsemble uit Hilvarenbeek.

De componist John Rutter heeft aan het kinderkoor een centrale rol gegeven.

De muziek is heel mooi en gevoelig.

+ Exporteer Vermelde Evenementen