Concert Misa Tango & Mass of the Children

23 november @ 20:15 - 22:30

€22

Onder leiding van onze bevlogen dirigent Cees Wouters klinken dit najaar in De Schalm twee bijzondere, moderne composities, te weten het swingende “Misa Tango” van de Argentijnse componist Luis Bacalov en Mass of the Children” van de Engelse componist John Rutter. Kempenkoor zal samen met Jongenskoor Dalfsen, KlarinetNsemble Hilvarenbeek, bandoneonist Martien de Ruiter, sopraan Mirjam Schreurs, bariton Huub Claessens en een instrumentaal ensemble een verrassend en zeer gevarieerd programma ten gehore brengen.

Het jongenskoor, dat al jaren met Kempenkoor samenwerkt tijdens de Matthäus Passion in Oirschot, opent het programma met een aantal korte werkjes. Daarna zingt dit koor samen met Kempenkoor en een instrumentaal ensemble  ‘’Mass of the Children’’ van John Rutter. Beide solisten hebben ook een rol in dit werk, dat een spel van afwisseling is tussen kinderkoor en groot koor. Het is Rutters meest schitterende, krachtige en gevoelige compositie waarin invloeden van jazz en popmuziek merkbaar zijn.

Het tweede deel van de avond wordt geopend door KlarinetNsemble Hilvarenbeek met enkele stukken voor klarinetorkest. Koor, KlarinetNsemble, solisten en bandeonist gaan dan verder in Argentijnse sferen met de uitvoering van ‘’Misa Tango’’ van Luis Bacalov. Een Argentijnse mis, doorspekt met tangoritmes waarbij de bandoneon zorgt voor opzwepende crescendo’s, dramatiek en ontroering.

Kempenkoor mag al vele jaren honderden enthousiaste luisteraars begroeten in de telkens terugkerende, weer verrassende concerten. Ook nu zullen de koorleden, samen met solisten en musici, garant staan voor ‘klanken op hoog niveau’.

Kaarten a 22 Euro zijn verkrijgbaar bij Theater De Schalm in Veldhoven!

Datum:
Tijd: