Cees Wouters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

26 april 2019 – Onze dirigent en artistiek leider Cees Wouters is op vrijdag 26 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau! Het lintje werd uitgereikt door Burgemeester Jetty Eugster-van Bergeijk van de Gemeente Reusel-de Mierden .

Cees kreeg het lintje in het bijzijn van zijn familie en muziekvrienden opgespeld en reageerde overdonderd. “Ik moet dit even laten bezinken, maar reuze bedankt allemaal”.

Cees Wouters dirigeert al 29 jaar met grote bevlogenheid bij Kempenkoor. Dit jaar dirigeerde hij voor de 15e keer de Matthäus Passion in de basiliek van Oirschot. Vanwege dit opvallende feit nam de Stichting Matthäus Passion Oirschot-de Kempen, in samenspraak met een aantal bestuursleden van Kempenkoor, vorig jaar het initiatief om een koninklijke onderscheiding aan te vragen. Theo Mellema, erelid en oud-voorzitter van Kempenkoor, bereidde de aanvraag zorgvuldig voor. Deze aanvraag ging gepaard met prachtige ondersteuningsbrieven van onder meer bestuurders van Kempenkoor en Kempisch Kamerkoor, de rector van het Rythovius College, orkestleider van Concerto Barocco Norbert Kunst, zangpedagoge Lucie Hillen en dirigent Anthony Hermus.