ARTISTIEKE LEIDING

Cees Wouters, dirigent

‘Ik wil met het koor kunnen boetseren’
Cees Wouters
Cees Wouters (Reusel 1955) studeerde Muziek Vakonderwijs Akte A bij Jan Matter (1985), Koordirectie (1988) en Docentschap Koristenopleiding (1991) bij Jacques Wijnen. Daarna volgde hij Orkestdirectie bij de dirigenten Jan Stulen en André Presser (D), Barokinterpretatie bij Jos van Veldhoven en Kinderkoordirectie bij Silvère van Lieshout. Hij is initiatiefnemer en artistiek leider van de [Kempische Koorschool], een gedegen zangopleiding voor jeugdigen van 8 tot 18 jaar. Voor meer informatie: zie website van Cees Wouters.

In 2002 werd Cees vanwege zijn verdiensten voor het culturele en muzikale leven in Veldhoven onderscheiden met de cultuurpenning van de Gemeente Veldhoven.

In 2015 vierde Cees zijn 25-jarige jubileum bij Kempenkoor. ED besteedde aandacht aan deze mijlpaal (zie artikel). Cees Wouters is erelid van Kempenkoor.

Ad Broeksteeg, repetitor

Stijl: "Neutral"

Ad Broeksteeg is een veelzijdig musicus. Op jonge leeftijd volgde hij pianolessen aan de muziekschool van Veldhoven alwaar hij binnen enkele jaren instrumentalisten begeleidde en op hoog niveau in het kinderkoor zong. Daarna studeerde hij piano aan het conservatorium van Tilburg (bij Alexandru Hrisanide) koordirectie in Arnhem (bij Joop Schets en Hans van den Hombergh) en orkestdirectie in Tilburg (bij Jac van Steen).

Als dirigent leidde hij uiteenlopende concerten met grote werken voor koor, orkest en solisten; onder zijn leiding gingen ook diverse werken in première. Gedurende enkele jaren was hij repetitor op het gebied van de opera en inmiddels leidde hij diverse concertante en scenische opera-uitvoeringen. Als repetitor en gastdirigent verleende hij zijn medewerking aan o.a. het Brabant Koor en De Vlaamse Opera. Ad leidde regelmatig zangersdagen alsook bijzondere concerten met speciaal samengestelde projectkoren en orkesten. Als pianist is hij een veelgevraagd begeleider en coacht hij vocale solisten tijdens de voorbereiding op en uitvoering van zowel hun lied-, oratorium- als operarepertoire. Momenteel is Ad repetitor bij Kempenkoor, dirigent en artistiek leider van Kamerkoor VOX en repetitor / assistent-dirigent bij het Koor van de Nationale Opera.