ARTISTIEKE LEIDING

Cees Wouters, dirigent

‘Ik wil met het koor kunnen boetseren’
Cees Wouters
Cees Wouters (Reusel 1955) studeerde Muziek Vakonderwijs Akte A bij Jan Matter (1985), Koordirectie (1988) en Docentschap Koristenopleiding (1991) bij Jacques Wijnen. Daarna volgde hij Orkestdirectie bij de dirigenten Jan Stulen en André Presser (D), Barokinterpretatie bij Jos van Veldhoven en Kinderkoordirectie bij Silvère van Lieshout. Hij is initiatiefnemer en artistiek leider van de [Kempische Koorschool], een gedegen zangopleiding voor jeugdigen van 8 tot 18 jaar. Voor meer informatie: zie website van Cees Wouters.

Cees Wouters 25 jaar dirigent Kempenkoor

Cees Wouters
25 jaar dirigent Kempenkoor

In 2002 werd Cees vanwege zijn verdiensten voor het culturele en muzikale leven in Veldhoven onderscheiden met de cultuurpenning van de Gemeente Veldhoven.

In 2015 vierde Cees zijn 25-jarige jubileum bij Kempenkoor. ED besteedde aandacht aan deze mijlpaal. Cees Wouters is erelid van Kempenkoor.

Ad Broeksteeg, repetitor

Stijl: "Neutral"

Ad Broeksteeg is een veelzijdig musicus. Op jonge leeftijd volgde hij pianolessen aan de muziekschool van Veldhoven alwaar hij binnen enkele jaren instrumentalisten begeleidde en op hoog niveau in het kinderkoor zong. Daarna studeerde hij piano aan het conservatorium van Tilburg (bij Alexandru Hrisanide) koordirectie in Arnhem (bij Joop Schets en Hans van den Hombergh) en orkestdirectie in Tilburg (bij Jac van Steen).

Als dirigent leidde hij uiteenlopende concerten met grote werken voor koor, orkest en solisten; onder zijn leiding gingen ook diverse werken in première. Gedurende enkele jaren was hij repetitor op het gebied van de opera en inmiddels leidde hij diverse concertante en scenische opera-uitvoeringen. Als repetitor en gastdirigent verleende hij zijn medewerking aan o.a. het Brabant Koor en De Vlaamse Opera. Ad leidde regelmatig zangersdagen alsook bijzondere concerten met speciaal samengestelde projectkoren en orkesten. Als pianist is hij een veelgevraagd begeleider en coacht hij vocale solisten tijdens de voorbereiding op en uitvoering van zowel hun lied-, oratorium- als operarepertoire. Momenteel is Ad repetitor bij Kempenkoor, dirigent en artistiek leider van Kamerkoor VOX en repetitor / assistent-dirigent bij het Koor van de Nationale Opera.

In memoriam Hans van den Eijnden

Hans van den EijndenHans was aimabel, bevlogen en bezielend. De plotselinge, onherroepelijke sneltreinvaart naar zijn levenseinde, heeft ons allemaal diep geraakt. Hij kon met ogenschijnlijk groot gemak de meest uiteenlopende muziekstijlen spelen. Achter de piano begeleidde Hans de repetities zonder al te veel op de muziek te letten. Hij keek voortdurend over de piano naar de partij die volgens hem even beter moest presteren en dat liet hij ook nog eens horen in zijn pianobegeleiding. Werken met zo iemand is een feest voor elk koor en elke dirigent. Op 10 april 2015 is hij ingeslapen. Een ruime week later vond in theater De Schalm een door Hans geregisseerde middag plaats. Dit muzikale afscheid heeft ons doen beseffen dat verlies niet in woorden is uit te drukken, maar wel in muziek. Het allerbelangrijkste wat Hans zich kon wensen waren ‘de vele, lieve, lieve mensen’. We proberen te begrijpen wat dit verlies betekent voor Nelleke, familie en vrienden. De herinnering aan Hans zal altijd blijven. En de passie voor zingen houdt ons bij elkaar.

Bijna 25 jaar was Hans van de Eijnden als pianist en repetitor verbonden aan Kempenkoor. Als laatste eerbetoon zong Kempenkoor op 8 november 2015 het Requiem van Mozart, een van Hans’ meest geliefde werken. Tijdens die uitvoering in het Parktheater in Eindhoven kreeg zijn levenspartner Nelleke uit waardering voor zijn bijzondere prestaties een oorkonde van de gemeente Veldhoven overhandigd. Hans van de Eijnden is erelid van Kempenkoor.