KOORSAMENSTELLING

LEDEN & PROJECTZANGERS

Van oudsher is Kempenkoor een zangvereniging waarbij het plezier in het zingen centraal staat. Er wordt getracht een goede balans te vinden tussen de prestatie en de gezellige sfeer.

Het vaste koor kan voor de uitvoering van bepaalde grotere werken worden aangevuld met projectzangers.

Bent u een goede zanger die een nieuwe uitdaging zoekt? Als u belangstelling heeft om als vaste zanger of projectzanger mee te doen, dan wordt u van harte uitgenodigd om een afspraak maken met het koorsecretariaat.

KOORSAMENSTELLING

Kempenkoor is een gemengd koor met de volgende stemverdeling:

tenor
lage: 7
hoge: 7

bas
hoge: 7
lage: 7

sopraan
hoge: 15
lage: 15

hoge: 15
lage: 15

Op dit moment zijn er vacatures bij de tenoren en (hoge) sopranen.

Het repertoire en de kwaliteitseisen verlangen van de zangers technische vaardigheden. Het stijlgetrouw uitvoeren van een barokoratorium zoals de Matthäus Passion, vraagt een andere techniek dan het verwezenlijken van een romantische koorklank in bijvoorbeeld Elgars’ The Dream of Gerontius. Van de leden wordt gevraagd om (thuis) te werken aan de kwaliteit.