Een koor om naar te luisteren, een koor om bij te zingen!’

Kempenkoor is een groot regionaal gemengd koor dat bestaat uit ambitieuze koorzangers en dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een van de betere amateurkoren in Zuid-Nederland.

Kempenkoor heeft een repertoire van barok tot nu en brengt avondvullende programma’s met professionele orkesten en solisten op de grotere podia. Een van de doelstellingen van het koor is om, zeker in deze tijd van aandacht voor het materiële, het belang van kunst en muziek te benadrukken.

Kempenkoor is initiatiefnemer van de traditie van de Matthäus Passion in Oirschot. Het koor is opgericht in 1949 en heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst. Er wordt meegewerkt aan kunstprojecten van componisten, orkesten of programmamakers. Artistiek leider is Cees Wouters die samen met repetitor Hans van den Eijnden het koor al bijna 25 jaren leidt.

Dit jaar wordt het meesterwerk de Matthäus Passion van J.S. Bach op woensdag 1 april in de St.-Petrusbasiliek in Oirschot ten gehore gebracht.

En onder de naam ‘Hoogtepunten uit de Matthäus Passion’ wordt een educatief voorconcert gegeven op maandag 30 maart in Geldrop. Elk jaar gaat Kempenkoor naar een andere plaats om mensen de gelegenheid te geven kennis te maken met de Matthäus Passion. De avond heeft een ongedwongen karakter. Tussen de muziek door geven dirigent, musici en solisten uitleg over het werk en hun instrumenten.  Locatie is de H. Brigidakerk. Meer informatie vindt u bij Concert – Hoogtepunten

Folder MP2015