Een koor om naar te luisteren, een koor om bij te zingen!’

Kempenkoor is een groot regionaal gemengd koor dat bestaat uit ambitieuze koorzangers en dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een van de betere amateurkoren in Zuid-Nederland.

Kempenkoor heeft een repertoire van barok tot nu en brengt avondvullende programma’s met professionele orkesten en solisten op de grotere podia. Een van de doelstellingen van het koor is om, zeker in deze tijd van aandacht voor het materiële, het belang van kunst en muziek te benadrukken.

Kempenkoor is initiatiefnemer van de traditie van de Matthäus Passion in Oirschot. Het koor is opgericht in 1949 en heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst. Er wordt meegewerkt aan kunstprojecten van componisten, orkesten of programmamakers. Artistiek leider is Cees Wouters die samen met repetitor Hans van den Eijnden het koor al bijna 25 jaren leidt.

Op 22 juni 2014 werd in samenwerking met de Philips Harmonie een Vredesconcert gegeven in Muziekgebouw Frits Philips. Op het programma stond o.a. A Mass for Peace (The Armed Man) van Karl Jenkins. Dit werk wordt op vrijdag 24 oktober om 20:00 uur door Kempenkoor uitgevoerd in de Gedächtniskirche tijdens onze concertreis in Berlijn. Tenslotte voeren we The Armed Man ook nog in de Friedenskirche in Potsdam op zaterdag 25 oktober om 17:00 uur.

Op zondag 14 september zong Kempenkoor de Spatzenmesse van W.A. Mozart (Missa Brevis in C – KV 220) in de Caeciliakerk te Veldhoven.

U kunt nu al kaarten bestellen voor ons Kerstconcert ‘Pieken met Kerst’ en de Matthäus Passion.