MEEZINGEN?

‘Zing de Matthäus Passion’ workshops

Kempenkoor nodigt iedereen uit om de Matthäus te leren zingen.

Heb je altijd al de Matthäus Passion van J.S. Bach willen zingen? Beschik je over een zangstem? Dan krijg je nu de kans, want Kempenkoor biedt een inspirerende en uitdagende serie workshops ‘Zing de Matthäus Passion’ aan.

Op vier zaterdagen komen alle koralen en koorwerken van koor 2 aan bod. In een groep van minimaal 15 personen wordt de hele passie meerstemmig ingestudeerd. De workshop is gericht op stijl en interpretatie. Er wordt verwacht dat je tussendoor flink studeert aan je eigen partij (sopraan, alt, tenor of bas). Na afloop van de workshop beheers je de basis en heb je muzikaal inzicht in de Matthäus Passion. De workshops ‘Zing de Matthäus Passion’ wordt geleid door dirigent Cees Wouters en begeleid door pianist Ad Broeksteeg.

Wanneer/waar

• 9 december 2017 in in Gemeenschapshuis ’t Patronaat, Blaarthemseweg 18, Veldhoven
  • 6 januari in Gemeenschapshuis d’n Bond, Rapportstraat 29,  Veldhoven
  • 20 januari in Gemeenschapshuis d’n Bond, Rapportstraat 29, Veldhoven
  • 3 februari 2018 in Gemeenschapshuis ’t Patronaat, Blaarthemseweg 18, Veldhoven

Tijden

• Van 10:00 tot 13:30 uur

• Workshops: € 40,-
  • Partituur: € 15

Na afloop. Wie wil, kan na deelname aan de workshops in overleg met de dirigent een stemtest doen en doorstromen als projectzanger voor de repetities, de generale op 26 maart en uitvoering van de Matthäus Passion in Oirschot op 28 maart 2018.

Als projectzanger meezingen: project Matthäus Passion

Voor de jaarlijkse uitvoering van de MP zoekt Kempenkoor geoefende zangers (met name tenoren) die het werk kénnen. Wil jij ook genieten als zanger van een prachtige uitvoering? Zing dan met ons mee! Je krijgt een warm welkom. Het project Matthäus Passion waarvoor je auditie doet, bestaat uit 6 repetities met beide koren vanaf 19 februari 2018. Tijdens de repetities gaat het om de artistieke visie. We gaan samen met jou en het koor de puntjes op de i zetten om de juiste vertolking te maken. De laatste repetitie is de generale repetitie met orkest en toeschouwers in Luyksgestel op 26 maart. Het project sluit af met dé uitvoering op 28 maart in de basiliek in Oirschot.

‘Kempenkoor, een koor om bij te zingen’

Kempenkoor repeteert op de maandagavond in Gemeenschapshuis D’n Bond aan de Rapportstraat in Veldhoven.

De repetitietijden zijn van 19.45 tot 22.15 uur, inclusief een half uur koorscholing of stemvorming. Tijdens de koffiepauze en na afloop van elke repetitie wordt er gezellig bijgepraat aan de bar.

Werkwijze. Elk nieuw project start met studiebestanden en gescheiden partijrepetities. De laatste maanden voor de uitvoering wordt vooral gewerkt aan de interpretatie en de totale afwerking. Enkele keren per jaar worden extra repetitiedagen of –avonden gepland. Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@kempenkoor.nl of gebruik onderstaand contactformulier.

Interesse in het koor? Je hoeft geen ervaring te hebben en kan altijd eerst twee maanden op proef meedoen. Daarna vragen we of je een lidmaatschap wil en auditie wil doen.

Mogelijkheden genoeg. We kijken uit naar uw komst. Tot gauw!

Heb je belangstelling voor of wil je informatie over de workshops, het project of het koorlidmaatschap, neem dan contact op met Dorien Felten, secretaris Kempenkoor. Dat kan via e-mail naar d.felten@live.nl of per telefoon: 040-2545181 onder opgave van je naam, adresgegevens, eventuele repertoirekennis en je stemsoort.

Of gebruik onderstaand formulier.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)