Heb jij altijd al een keer de Matthäus Passion willen zingen? Dan is dit je kans!

De Matthäus Passion staat al meer dan 15 jaar op het programma van Kempenkoor en de jaarlijkse uitvoering in de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot mag altijd op een positief onthaal van de luisteraars rekenen. Na 2 coronajaren gaan wij dan ook weer vol enthousiasme aan de slag voor de uitvoering van 2022!

Vanaf november 2021 start de Workshopreeks “Zing de Matthäus Passion” voor iedereen die graag een keer kennis wil maken met dit bekende meesterwerk van Johann Sebastian Bach. Heb jij dus altijd al de Matthäus Passion willen zingen? Grijp dan nu je kans!

Ik heb de informatie gelezen en wil me meteen inschrijven!

UPDATE voor de zangers die zich hebben ingeschreven voor de workshops
(de informatie is jullie ook per mail toegezonden)

Allereerst wensen we je een gelukkig, gezond en muzikaal 2022!

Op 20 december jl. hebben we je de nieuwe data doorgegeven. Inmiddels weten we ook dat er op 14 januari nieuwe maatregelen worden afgekondigd die waarschijnlijk onze muzikale ontmoetingen nog gaan dwarsbomen. Om te voorkomen dat we steeds de roosters moeten gaan aanpassen en een beroep moeten doen op jullie flexibiliteit, is besloten om nieuwe data pas dan met jullie te communiceren op het moment dat we weer live mogen repeteren!

Wat betekent dat nu voor de nabije toekomst en planningen? (uiteraard alles ook weer onder voorbehoud van nieuwe ontwikkelingen en maatregelen)

• Alle reeds geplande workshops in de maand januari kunnen uit je agenda geschrapt worden.
  • Voor de deelnemers aan koor 2 komt 11 februari eveneens vervallen.

Natuurlijk hopen we, dat het moment van live repeteren niet te lang op zich laat wachten. Dan maken wij er alsnog een feest van!

Ondertussen bereiken ons ook berichten dat er volop geoefend wordt. Vooral doorgaan!

Samen met een groot aantal koorleden studeer je tijdens drie workshops de koorwerken van dit magistrale werk in. Omdat de Matthäus Passion een dubbelkorig werk is, zijn er twee workshop-reeksen waaruit je kunt kiezen:

Data workshop Koor 1 (locatie: D’n Bond, Veldhoven)

• Za 6 nov van 10.00-13.30 uur
  • Za 15 jan: 10.00-12.30 uur
  • Za 29 jan: 10.00-12.30 uur

Op 29 januari zijn aansluitend de audities voor deelnemers die als projectzanger willen meedoen aan de uitvoeringen. *
Zie bericht hierboven. Nieuwe data volgen nog.

Data workshop Koor 2 (locatie: D’n Bond Veldhoven)

• Za 8 jan van 10.00-13.30 uur
  • Za 22 jan van 10.00-13.30 uur
  • Vr 11 feb van 10.00-13.30 uur

Op 11 februari zijn aansluitend de audities voor deelnemers die als projectzanger willen meedoen aan de uitvoeringen. *
Zie bericht hierboven. Nieuwe data volgen nog.

Data uitvoeringen:

• Hoogtepunten Matthäus Passion – ma 11 april 2022 om 20.00 uur in Gerwen
  • Integrale uitvoering Matthäus Passion: wo 13 april 2022 om 19.30 uur in Oirschot

Stemgroepen en kosten

• Aan de workshops kunnen alle stemgroepen deelnemen: sopranen, alten, tenoren en bassen.
  • Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd: € 50
  • Een partituur kun je bestellen voor € 15

Belangrijk: voor en na de workshops!
De Matthäus Passion is een groot werk. Om dit in drie workshops goed onder de knie te kunnen krijgen, is het nodig dat je vooraf zelfstandig de desbetreffende koorwerken instudeert! De oefenbestanden staan o.a. op www.cyberbass.com en op www.koorpartij-oefening.nl.

* Na afloop van de workshops zijn er drie mogelijkheden:

• Je laat het erbij en geniet na.
  • Je wilt als projectzanger meedoen aan de MP-uitvoering in 2022 en doet auditie bij de dirigent. Bij positieve uitkomst neem je vanaf medio februari deel aan 7 repetities van Kempenkoor op maandagavond. Dan studeren de twee koren gezamenlijk het werk in.
  • De Matthäus Passion komt misschien te vroeg, maar je wilt wel lid worden van Kempenkoor. Ook dan is er een zangtest bij de dirigent.

Heb je belangstelling om mee te doen of wil je meer weten?

Meld je dan bij het projectsecretariaat van Kempenkoor of vul onderstaand formulier in.
workshopMP@kempenkoor.nl | 040 – 253 7994 | 06 – 1047 8735
> Geef in de mail aan welk koor je wil instuderen, welke stemsoort je hebt plus eventuele koorervaring en of je een partituur nodig hebt!

Ja, ik wil meedoen!

Aan welke workshop wil je deelnemen?

Heb je zangervaring? Zo ja, met welk repertoire ben je bekend?

Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Sleutel.