Matthäus Passion
in Oirschot

Ontdek de betovering van de Matthäus Passion in de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot op de woensdag voor Pasen. Laat de fluwelen stem van de evangelist je meenemen in het verhaal over de laatste dagen van Jezus Christus. Hoor de viola da gamba klagen over het zware kruis dat hij moest voortslepen. Beleef de reacties van het volk en de leerlingen in de prachtige koralen. Voel in het slotkoor de berusting en de tranen als hij is gestorven.

In deze volledige uitvoering hoor je Kempenkoor, Jongenskoor Dalfsen en Barokorkest La Sorpresa, onder leiding van dirigent Cees Wouters. Solisten zijn: Jan Van Elsacker (tenor, Evangelist), Raoul Steffani (bas, Christus), Hilde Coppé (sopraan), Gerben van der Werf (altus), Stefan Leippe (tenor), Marcel van Dieren (bas) en Ralph Rousseau Meulenbroeks (viola da gamba).

Datum: woensdag 27 maart 2024
Locatie: Sint-Petrusbasiliek, Oirschot
Tijden: 19:30 – 22:45 uur (met pauze)
Kaarten: www.matthauspassionoirschot.nl

Luister hier alvast naar een voorproefje: Matthäus Passion – Wenn ich einmal soll scheiden.

mrt 27 2024

Meer Info