Een koor om naar te luisteren, een koor om bij te zingen!’

Kempenkoor is een groot regionaal gemengd koor dat bestaat uit ambitieuze koorzangers en dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een van de betere amateurkoren in Zuid-Nederland.

Kempenkoor heeft een repertoire van barok tot nu en brengt avondvullende programma’s met professionele orkesten en solisten op de grotere podia. Een van de doelstellingen van het koor is om, zeker in deze tijd van aandacht voor het materiële, het belang van kunst en muziek te benadrukken.

Kempenkoor is initiatiefnemer van de traditie van de Matthäus Passion in Oirschot. Het koor is opgericht in 1949 en heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst. Er wordt meegewerkt aan kunstprojecten van componisten, orkesten of programmamakers. Artistiek leider is Cees Wouters, die het koor 25 jaren leidt. Het jubileum werd gevierd op 8 november 2015 in het Parktheater in Eindhoven met de uitvoering van Misa Tango van Luis Bacalov, een mis in tango stijl met een hoofdrol voor de bandoneon en met Argentijnse orkestbegeleiding.

Jaarlijks voert Kempenkoor het meesterwerk Matthäus Passion van J.S. Bach uit in de St.-Petrusbasiliek in Oirschot op de woensdag voor Pasen. De datum van de uitvoering in 2016 is 23 maart. En onder de naam ‘Hoogtepunten uit de Matthäus Passion’ wordt een voorconcert – tevens generale repetitie – gegeven elders in de regio op de maandag in de goede week. In 2016 is dat op 21 maart 2016 in de Lidwinakerk in Best. Meer informatie op www.matthauspassionoirschot.nl.

Bent u bas of tenor? Ontdek uw mogelijkheden bij Kempenkoor!?